Privacy policy DTCH VIBE B.V.

DTCH vibe B.V. verzamelt via haar winkel, website, (win)acties en andere diensten persoonsgegevens van jou. Jouw privacy staat bij ons hoog in het vaandel, dus we vertellen je graag welke gegevens het zijn, wat we met je gegevens doen en hoe we deze privé houden.

Doeleinden van gebruik
Onderstaand wordt een overzicht gegeven van de persoonsgegevens die we – per doeleinde – verwerken. Hoeveel we van je weten is mede-afhankelijk van de gegevens die je zelf invult door bijvoorbeeld het aanmaken van een account of het meedoen aan een winactie. Uiteraard zal DTCH vibe je persoonsgegevens slechts gebruiken voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt. Indien de verwerking van persoonsgegevens berust op toestemming, dan heb je te allen tijden het recht om de toestemming in te trekken.

  • Bestellen, betalen, retourneren
    Wanneer je via DTCHvibe.com een product koopt hebben we persoonsgegevens nodig om de bestelling, betaling en eventueel de retourzending te verwerken. Daarvoor slaan we navolgende gegevens op: aanhef, voor- en achternaam, (factuur) adresgegevens, e-mailadres, telefoonnummer, order- en betaalgegevens, IP-adres, device.
  • Bezorgen
    Om je pakket op het door jou gewenste moment op de door jou gewenste locatie te bezorgen, geven we de volgende gegevens door aan onze bezorgpartner: aanhef, voor- en achternaam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.
  • Bezoek DTCHvibe.com
    Op onze website maken we gebruik van cookies en andere technieken. Hierdoor zorgen we er onder andere voor dat je bij een nieuw bezoek niet je gegevens opnieuw hoeft in te voeren, dat we onthouden wat je in je winkelmandje hebt geplaatst of dat we kunnen tonen wat je eerder hebt bekeken. De website werkt daardoor sneller en wordt tevens persoonlijker. Ook gebruiken we cookies voor marketingdoeleinden. We plaatsen op jou gerichte advertenties en laten niet-relevante advertenties weg. Je cookie-instellingen kun je op de site aanpassen. Betrokken gegevens: technische gegevens van de apparatuur die jij gebruikt (smartphone/computer/tablet), zoals IP-adres, MAC-adres en gebruikte software en je surfgedrag op onze website, waaronder muis- en klikgedrag en de duur en tijd van jouw bezoek op onze website.
  • E-mails en nieuwsbrieven
    Wanneer je een bestelling bij ons plaatst, ontvang je verschillende e-mails zoals de order- en verzendbevestiging en eventueel een review-verzoek. Daarnaast kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief. Die nieuwsbrieven proberen we zo relevant mogelijk voor jou te maken. Daarom vragen we naar je interesses. Deze interesses kun je in ‘mijn account’ op DTCHvibe.com invullen of wijzigen. Ook je koopgedrag gebruiken we om de inhoud van de nieuwsbrieven te personaliseren. Daarnaast gebruiken we voor het relevant maken van de nieuwsbrieven jouw gedrag na nieuwsbriefontvangst om nieuwe selecties te maken: persoonlijke nieuwsbrief tracking. Wij bekijken deze gegevens niet op individueel niveau. In iedere nieuwsbrief heb je de mogelijkheid je af te melden. Betrokken gegevens: aanhef, voor- en achternaam, e-mailadres, geboortedatum, interesses, ordergeschiedenis, open- en
    klikgedrag.
  • (Win)acties
    Regelmatig schrijven we toffe (win)acties uit. Vaak voor DTCH vibe prducten, maar ook wel eens voor tickets voor evenementen, andere prijzen of geld. Om mee te kunnen doen vragen we naar je naam, geslacht, e-mailadres en optioneel geboortedatum, maat, interesses en postcode. Deze gegevens gebruiken we ook om de actie te analyseren. Om je prijs in ontvangst te kunnen nemen, hebben we je telefoonnummer en adresgegevens nodig en soms je rekeningnummer. Bij iedere (online) actie vind je de geldende actievoorwaarden.
  • Social Media
    DTCH vibe maakt gebruik van social media om je op de hoogte te houden van de nieuwste trends en producten, een kijkje achter de schermen te geven en aanbiedingen te delen. Je kan ons volgen op Facebook, Instagram en YouTube. Voor het gebruik van deze social media gelden de voorwaarden van het social media platform, niet die van DTCH vibe. Wanneer je via social media een vraag aan ons stelt, dan bewaren we dat bericht en je accountnaam, zodat we op je bericht kunnen reageren. Ook maken we gebruik van de advertentiemogelijkheden van social media platforms. We tonen je advertenties op basis van de gegevens die het social media platform met jouw toestemming verzamelt, bijvoorbeeld dat je ons volgt, waar je geïnteresseerd in bent of in welke plaats je woont. Die gegevens zijn niet in beheer van DTCH vibe maar in beheer van het betreffende social media platform; in je account daar kun je dus ook de instellingen aanpassen.
  • Reviews en klanttevredenheidsonderzoek
    Wij houden van schoenen en van tevreden klanten. Daarom onderzoeken we regelmatig wat je van onze producten en service vindt, zodat we die kunnen blijven verbeteren. Dit doen we door bijvoorbeeld een verzoek om een review van het door jou gekochte product per mail te versturen. Hiervoor maken we een connectie tussen jouw e-mailadres en je ordergegevens, zodat we zeker weten dat jij degene bent die de bestelling heeft geplaatst.
  • Contact met de klantenservice
    Wanneer je vragen hebt over producten, voorraden, je bestellingen, betalingen of wanneer je bijvoorbeeld een klacht hebt, dan staat onze klantenservice voor je klaar. Je kunt mailen en bellen, maar hen ook bereiken via Facebook en Instagram. We kunnen je vragen naar je naam, ordernummer/geschiedenis, e-mailadres, telefoonnummer en adresgegevens.

De veiligheid van je persoonsgegevens
DTCH vibe B.V. zorgt te allen tijde voor de waarborging van je privacyrechten. Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om je persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Onze veiligheidsmaatregelen worden in overeenstemming met de technologische ontwikkelingen voortdurend herzien.

De rechtsgronden voor het verwerken van je persoonsgegevens
Wij verwerken jouw gegevens omdat wij dit a) ofwel nodig hebben voor het aangaan of uitvoeren van de overeenkomst met jou, b) ofwel omdat wij (of een derde) daar een gerechtvaardigd belang bij hebben, c) ofwel met jouw toestemming d) ofwel omdat we daartoe wettelijk verplicht zijn.
(a) Je gegevens zijn noodzakelijk voor het bestellen, bezorgen en retourneren van je aankopen en bij het contact met onze klantenservice over een van deze processen.
(b) Daarnaast willen we je de meest optimale, persoonlijke service bieden en kunnen we daarom op basis van ‘gerechtvaardigd belang’ je gegevens gebruiken. Vanzelfsprekend waarborgen we daarbij je privacy. Onze gerechtvaardigde belangen staan in deze privacyverklaring omschreven. Het gaat om bezoeken aan de DTCH vibe website, het ‘mijn account’ op de website, nieuwsbrieven en e-mails, (win)acties, social media, reviews en klanttevredenheidsonderzoek en contact met de klantenservice.
(c) In sommige gevallen geef je ons nadrukkelijk toestemming om je gegevens te gebruiken. Dit geldt bijvoorbeeld voor je aanmelding voor de nieuwsbrief.
(d) Het kan voorkomen dat er wettelijke verplichtingen zijn om je persoonsgegevens te gebruiken, een vermoeden van fraude is een voorbeeld.

Delen persoonsgegevens met externe partijen
In een aantal gevallen verstrekken we (waar nodig) je gegevens aan externe partijen. Dit doen wij slechts indien dit nodig is voor de uitvoering van de overeenkomst, indien dit wettelijk verplicht is of indien jij hiertoe uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven. We zullen je gegevens echter nooit aan andere partijen doorverkopen. Externe dienstverleners waar we mee werken mogen je gegevens uitsluitend gebruiken voor het uitvoeren van de betreffende diensten (PostNL bijvoorbeeld enkel voor het bezorgen van jouw bestelling en een bank of een
betalingsaanbieder enkel voor het afronden van de betaling). Jouw gegevens mogen ze niet zelfstandig gebruiken of doorgeven. Gegevens die we via cookies verzamelen, kunnen worden gedeeld met de partijen die deze cookies plaatsen. Wanneer we door overheidsinstanties of andere partijen wettelijk worden verplicht jouw gegevens af te staan, delen we enkel het noodzakelijke.

Waar je gegevens worden opgeslagen
Je gegevens slaan we op in verschillende databases, die streng beveiligd zijn. Zowel qua techniek als qua toegang van personen tot de data. De data wordt in de Europese Unie (meestal in Nederland) opgeslagen.

Bewaartermijnen
We bewaren jouw gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor je je gegevens hebt verstrekt. Met betrekking tot de verzending van nieuwsbrieven geldt dat we de gegevens bewaren zolang de toestemming van de ontvanger niet ingetrokken is.

Jouw rechten
Vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) heb je, behoudens wettelijke uitzonderingen, het recht op inzage van je persoonsgegevens, recht op rectificatie en aanvulling, recht om vergeten te worden, recht op dataportabiliteit, recht op bezwaar, recht op beperking van de verwerking en recht op een menselijke blik bij besluiten.

Heb je een account op DTCHvibe.com? Dan kun je zelf je gegevens inzien en corrigeren. In hetzelfde account kun je je afmelden voor de nieuwsbrief, maar dat kan ook via de link onderin elke nieuwsbrief. Kom je er met ons niet uit, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit. In Nederland betreft dit de Autoriteit Persoonsgegevens: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Geldigheid privacyverklaring
Deze privacyverklaring kan tussentijds aangepast worden.

Contactinformatie
Mocht je vragen hebben over ons privacybeleid of een verzoek (voor inzage/wijziging/verwijdering) in willen dienen, dan verwelkomen we je e-mail met als onderwerp Gegevensbescherming’ via info@DTCHvibe.com. Post kan gericht worden aan Postbus 2264, 4800 CG Breda t.a.v. Privacyfunctionaris DTCH vibe. Daarnaast staat onze klantenservice voor u klaar via 088 00 33 000.